INTRA IN LUPTA ALATURI DE CEL MAI TANAR CANDIDAT IN 2012

http://www.visinelbalan.ro Vişinel Balan – un talent irosit, în cursă pentru a candida la Consiliul Local Bacău, în 2012
By Visinel Balan, on December 21st, 2010

Oficialii PNL din Bucureşti au venit cu o idee destul de bună pentru a-şi selecta candidaţii la Consiliile Locale din ţară pentru anul 2012. Au zis ei să facă un site unde să se înscrie candidaţii şi, în funcţie de numărul de susţintori din oraşele respective, să fie trecuţi pe listele electorale.

Personajul nostru, Vişinel Balan, este un tânăr PNL-ist, exilat cu facultatea prin Bucureşti. A făcut liceul la Colegiul Naţional “Ferdinand I”, a coordonat o serie de proiecte, acum este student la facultatea de teatru(nu prea contează cum se cheamă), a făcut şi dreptul, etc. Cu alte cuvinte, este un tânăr cu studii superioare. Motivul pentru care merită susţinut în Bacău este simplu: chiar îl freacă grija de una alta.

Şi nu vorbim aici că vrea să vadă zorzonei la spitale, stadioane sau finanţări pentru echipele de fotbal. Zice el că “e important ca fiecare cetăţean să înveţe că nu doar cei de la cârma oraşului au o datorie faţă de comunitate, dar nici să facă cetăţeanul munca celor de la cârma oraşului“. Asta înseamnă că ar susţine mai degrabă politicile publice de dezvoltare.

La fel ca noi, este cam SĂTUL:

*să calce prin noroaie,

*să vadă cum sunt anumite hotărâri iniţiate de anumiţi consilieri care nici astăzi nu se respectă,

*să fie martorul marionetelor din Consiliul Local,

*să vadă cum se votează unanim cu două împotrivă,

*să admire circul cu animale din ultima zi de joi a lunii,

*să nu existe o oarecare transparenţă a cheltuirii banului public,

*să fie alţii cu iniţiativă în locul consilierilor locali (lenea-i cucoană mare)

Da, toate acestea, adunate, sunt lucruri de care mă freacă grija şi pe mine şi despre care am scris o droaie de articole şi pentru care, alături de Vişinel, am încercat crearea grupului IPB (de vreo 3 ori). De altfel, sunt lucruri care ar interesa cam pe orice localnic cu capul pe umeri. De data asta există posibilitatea, ca la un partid, să alegem noi cine să candideze şi nu ni se va mai prezenta pomelnicul de vot: Mircea, Mihai, Ilie etc.

Vişinel este trecut, momentan, pe Sectorul 2 Bucureşti, dar are garanţia preşedintelui TNL (Alexe Florin) că, dacă va strânge cel puţin 1000 de susţinători, va fi primul pe lista consilierilor PNL din Bacău. Iar, cum eu nu am încredere nici în Toma, l-am întrebat şi pe Stavarache care a promis acelaşi lucru.

PS: Prin Vişinel avem şansa să mai eliminăm din mârlanii care beşesc scaunele din Consiliul Local doar de dragul de a le amorţi mâna la abţineri.

Un comentariu:

Spune-ti parerea acum despre acest articol!

dictio.ro

Dati-i click pe poza. Site Oficial